FÖLDI UTASKEZELŐ

Köszönjük érdeklődésedet Földi utaskezelő (Check-in) pozíció iránt!

Készítettünk számodra egy rövid összefoglalót a fontosabb tudnivalókról a munkakörről, hogy milyen feladatok, felelőségek és élmények várnak rád nálunk!

Reméljük, hogy a jövőben csapatunk tagjaként Üdvözölhetünk majd!

A földi utaskezelő munkakör során az utasfelvétel és beszállítás lebonyolítása, az útlevelek ellenőrzése és az utasok tájékoztatása lesz a fő feladatod!

Kicsit bővebben a feladataidról:

 • Te ellenőrzöd majd az utasok útlevelét, hogy az adott országba beléphet-e. Ehhez egy szuper kézikönyv áll a segítségedre, amibe mindig bele tudsz majd nézni, ha elakadnál.
 • Leméred a poggyászokat, hogy mindenki annyi súlyt vigyen magával, amennyit a repülőjegyével megvásárolt. Túlsúly esetén plusz díjat kell fizetnie, amit az ügyfélszolgálati pultunknál vagy nálad tud majd megtenni.
 • Regisztrálod az utasokat a járatra, befoglalod az ülőhelyüket és kinyomtatod a beszállókártyájukat. Tájékoztatod őket, hogy melyik kapunál hány órakor kezdődik a beszállítás.
 • Beszállítás alkalmával pedig ellenőrzöd a beszállókártyákat, hogy valóban az adott járatra szól-e illetve a kézipoggyászukat, hogy a légitársaság által előírt méretnek, darabszámnak megfelel-e.

Természetesen mindezt megelőzi egy 1,5 hetes elméleti oktatás, ahol profi oktatóktól tanulod meg a munkakör minden csínyját-bínját. Ezt követően 2 hétig egy tapasztalt kolléga lesz veled, aki segít elsajátítani az elméletben megtanultakat a gyakorlatban is.

Mikor érdemes hozzánk jelentkezned?

 • Ha van legalább középfokú végzettséged és kommunikációs szintű angol nyelvtudásod
 • Ha jól tudsz alkalmazkodni a változatos munkaidőhöz és nem vagy stesszes alkat
 • Ha szeretsz csapatban dolgozni, de képes vagy önálló döntéseket is hozni

A többit mi majd megtanítjuk neked! 😉

Hol fogsz dolgozni?

A repülőtér 2-es termináljában, az indulási szinten található check-in pultoknál, vagy közvetlenül a gépek beszállító kapujánál.

Persze a nyilvános terek mellett több helyiségből álló pihenő áll majd a rendelkezésedre, jól felszerelt kis konyhával, ahol egy-egy járat között feltöltődhetsz vagy elfogyaszthatod az ebédedet. Illetve ahol felkészülhetsz a következő járatodra.

Repülőtér egyébként könnyen megközelíthető a 200E buszjárattal, ami a Nagyvárad térről indul és érinti Kőbánya Kispestet is. A Nagyvárad térről a menetidő 40 perc, Kőbánya Kispestről kb. 25 perc alatt érsz be a munkába.

Pár dolog, amire készülj fel:

 • Időnként lesznek túlóráid, de ezeket korrektül ki fogjuk fizetni! A repülőtér egy ilyen üzem, járatkésés,- törlés esetén előfordulhat, hogy bent kell maradnod tovább.
 • A beosztásod a repülőgépek menetrendjéhez fog igazodni, amit minden hónap 20. napján kézhez kapsz a teljes következő hónapra vonatkozóan. Havonta általában egy szabad hétvégével tudsz kalkulálni. A szabadnapjaid többsége hétköznapra fog esni, legalább tudsz hivatalos ügyeket is intézni!
 • Több műszakban fogsz dolgozni. Viszont ha 22:00 után végzel vagy 06:00 előtt kezdesz, akkor fizetjük a taxi költségedet, hogy mielőbb hazaérj. Ha autóval fogsz járni, a repülőtéri parkolási költségedet mi álljuk!
 • Sokat fogsz tanulni az első pár hónapban, és később is lesznek váratlan helyzetek, de a kollégák és az oktatók mindig a segítségedre lesznek.

Ezért éri meg nálunk dolgozni:

 • Bérezés már az oktatások teljes ideje alatt is jár
 • A fizetésedet bónuszokkal, extra jutalmakkal egészítjük ki, hogy megköszönjük a jó munkádat.
 • 18:00-06:00 közötti munkavégzés esetén az alapbéredet 40%-os bérpótlékkal egészítjük ki.
 • Cafeteria – már a második hónaptól, Szép kártyára fogod kapni.
 • Számos hazai wellness szállodába foglalhatsz szállást kedvezményesen, illetve kedvezményesen vásárolhatsz fitnesz vagy uszoda bérletet is.
hunguest-hotels
parkinn_zalakaros
balatontourist
Hotel Karos Spa
dráva-hotel
danubius_hotels
 • Mivel a céget képviseled a munkád során, így egy elegáns munkaruha szettet biztosítunk a belépési csomag részeként.
 • A túlóráidat mindig korrektül kifizetjük!
 • Lehetőség, hogy külföldön is kipróbáld magad! Ha jól végzed a munkád, 3 év után támogatjuk a Menzies bármely küldföldi bázisára történő áthelyezésedet (amennyiben jól beszélsz a célország nyelvén).
 • Cégen belül folyamatos fejlődési lehetőség vár rád, hogy akár más pozíciókban is kipróbáld magad! Mi örülünk, ha valaki ambíciózus, és itt a nyelvtudásodat is aktívan fogod használni és fejleszteni.
 • Minden szerdán gyümölcsnapot tartunk, hogy egészséges legyél! 😉

Íme néhány mondat/tanács a leendő felettesedtől:

Ajánlom ezt a munkakört mindazoknak, akik szeretnék magukat kipróbálni repülőtéri környezetben, szeretnek emberekkel foglalkozni és jól bírják a streszt.

Ami biztos:

A betanulás nem könnyű és rengeteg tudásra kell szert tenned az első pár hónapban. DE! A kollégák és az oktatók mindig a segítségedre lesznek.

A felelősséged nagy. Amellett, hogy csapatban dolgozol, sokszor kell egyedül döntést hoznod. DE! Folyamatosan ellátunk a munkádhoz hasznos információkkal, instrukciókkal.

Történnek majd váratlan helyzetek, melyekre nem tudsz előre felkészülni – egyszer sírunk, egyszer nevetünk, DE! minden napunk élményekkel teli és változatos!

Megismerheted a Repülőtér működését, gyarapíthatod nyelvtudásod és új barátokra tehetsz szert!

Én azért szeretek a Menzies-nél dolgozni, mert a fejlődés garantált, jó a csapat és folyamatosak a kihívások! “

Végezetül néhány gondolat amivel, a hosszú távú együttműködés eredményeképpen jó ha tudsz azonosulni:

A repülőtéren fogsz dolgozni, így a biztonság és védelem elengedhetetlen részét fogja képezni a munkádnak. Tehát nagyon fontos számunkra, hogy leendő kollégánk pontos, precíz, megbízható és az új ismeretek folyamatos befogadására, megtanulására nyitott legyen!

menzies_checkin

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed kattints a jelentkezés gombra!